top of page

Hovpleje og sygdomstegn hos hesten

Beslagsmed Kim Rasmussen har stor fokus på hoven og for korrekt hovpleje med den rigtige beskæring som er individuel til hver hest.

 

Hovpleje er yderst vigtig for hesten, dårlig eller manglende pleje samt forkert besklæring af hestens hove kan og vil medføre utilpashed og komplikationer for hesten.

 

Det kan undgås mange besøg fra beslagsmeden hvis dette forebygges. Hoven er hestens fundament til, at kunne præstere og yde sit optimale.

 

Ligegyldigt hvor godt hesten end passes, plejes og trænes vil en mangelfuld hovpleje være udslagsgivende for hestens trivsel, indlæring og generelle resultater ligegyldigt hestens formål og brug.

a47d8dfb-59ec-49e4-87c3-50c89a56e004.JPG

Classic Title

Heste hovpleje

Der er meget langt fra hestens oprindelige samarbejde og transportrolle til nutidens brugsheste derfor kræver det, at hver enkelt hest får en individuel vurdering og behandles udefra den respektive hest behov.

 

Det garanteres af beslagsmed Kim Rasmussen og de registreret beslagsmede fra Sydkystens Hestebeslag.

For de fleste af alle heste er det vigtigt, at hoven bevares elastisk og dertil tilpas fugtig. Det er ligeledes vigtigt at hoven jævnligt beskæres og afbalanceres korrekt i forhold til hestens profil og benstilling.

 

Tag evt. din beslagsmed fra Sydkystens Hestebeslag med på råd.

Beslagsmedens beskæring af hove: Beskæring og skoning af hesten skal fortages af en faglært beslagsmed. Beslagsmed Kim Rasmussen sætter en ære i korrekt beskæring og hovpleje.

 

Det er vigtigt med korrekt og regelmæssig beskæring og er nødvendig for, at forbygge hovproblemer, ubehag og er med til at modvirke utilsigtet benstilling.

 

Såfremt hovsygdomme som ringfod og bukhov bliver opdaget samt behandlet i tide kan de fleste heste opnå fuld funktionsdygtighed.

Det er vigtigt, at man er speciel opmærksom på føl og unge heste, hvad føl angår starters beskæring typisk efter 12 uger og man har som regel indtil de er 10 mdr. til, at kunne korrigere benstillingen.

 

Det kræver at hesten jævnligt tilses af en beslagsmed eller anden kvalificeret.

sygebeslag heste
Hesteskoning skoning af heste

Beslagsmed skoning af heste: Størstedelen af alle heste kan sagtens gå med helt almindelige jernsko uden komplikationer i hesten levetid men det kræver regelmæssig besøg beslagsmeden som typisk er interval på 5-7 ugers smedebesøg. 

Der findes en lang række sygebeslag til heste som bør vælges i samråd med den respektive hests dyrlæge, ejer og beslagsmed.

Helbredelse af hovproblemer: Kroniske såvel midlertidige hovsygdomme skal overvåges og jævnligt tilses af både dyrlæge og din beslagsmed.

 

Størstedelen af alle hovlidelser er kendt af beslagsmed Kim Rasmussen og beslagsmedene hos Sydkystens Hestebeslag.

 

Vi starter et eftersyn og derefter en behandling og rådgiver dig efterfølgende om den fremtidige behandling af den enkelte lidelse eller problem.

041D6EAB-3AF0-4024-B078-9B149E1B72E7.JPG
157CB5DB-C172-4269-A42C-948194C9BB84.JPG
IMG_6067.jpg
IMG_6068.jpg

Beslagsmed Kim Rasmussen som anses for, at være en af de bedste beslagsmede i Danmark benytter udelukkende kun selv produkter fra Tylers. Se alle produkter fra Tylers her; www.tylershoof.dk

Tylers-Hoof-Products-14022021.png
bottom of page